Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Πως μιλάνε για την Εκκλησία 
οι πολιτικοί
 ......................

Α. Σαμαράς
Ν. Σηφουνάκης
Σ. Παπαθεμελής
Δ. Παπαδημούλης


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ www.zoiforos.gr


***
Την Ευρώπη σήμερα δεν την κυβερνά ο… Εμβέρ Χότζα,
αλλά τα Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα

«Οι χθεσινές εξελίξεις δεν έφεραν τη λύση στο πρόβλημα του Ελληνικού χρέους.
Όλα δείχνουν ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου θα αναθεωρηθεί.
Όμως, ο χρόνος περνά και η αβεβαιότητα μεγαλώνει.
Πράγμα που δεν κάνει καλό ούτε για την Ελλάδα, αλλά ούτε και για την Ευρώπη.
Απ’ όλη αυτή την εξέλιξη, είναι εντυπωσιακή η απουσία της επίσημης Ελλάδας.
Όχι μόνο από τις διαπραγματεύσεις, αλλά κι από το να έχει εκφράσει οποιαδήποτε άποψη.
Δημιουργείται, έτσι, η αίσθηση ότι βρισκόμαστε χωρίς εκπροσώπηση και πέφτουμε στο κενό!
Κι όποιος τολμήσει να καλύψει αυτό το κενό, με ένα όραμα για την Ελλάδα διαφορετικό, αλλά και με λύσεις πρακτικές, δέχεται τα συντονισμένα «πυρά» όλων των οπαδών του Μνημονίου. Που όσο πάνε και λιγοστεύουν.
Αλλά και όσο λιγοστεύουν, γίνονται και πιο επιθετικοί.
Και για να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία, φτιάχνουν ένα σκηνικό υποκρισίας.
Δεν πρόλαβα, για παράδειγμα, να πω στη Θεσσαλονίκη, ότι «στις δύσκολες ώρες, δεν υπάρχουν άθεοι, γιατί στα χαρακώματα όλοι προσεύχονται», και κατηγορήθηκα ως… Χριστιανός!
Που ζουν οι άνθρωποι αυτοί;
Δεν γνωρίζουν ότι στις σύγχρονες δημοκρατίες η θρησκευτική πίστη δεν διώκεται;
Δεν έχουν ακούσει ότι την Ευρώπη σήμερα δεν την κυβερνά ο… Εμβέρ Χότζα, αλλά την κυβερνούν Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα;
Με κατηγόρησαν ακόμα και για αναφορές στην «Πατρίδα»!
Ότι απευθύνομαι στο πατριωτικό φρόνημα του λαού!
Μα, που θα απευθυνθείς όταν μιλάς σε ένα λαό και του ζητάς θυσίες;
Στα… καταναλωτικά του πρότυπα;
Θα του πουλήσω ψεύτικες υποσχέσεις, όπως ο κ. Παπανδρέου;
Ή θα του μιλήσω για το πώς θα σταθεί ξανά στα πόδια του και θα παραδώσει στα παιδιά του μια χώρα που θα τα κάνει υπερήφανα;
Ζήτησα ακόμα από τη Θεσσαλονίκη, να βάλουμε όλοι το έτος 2021 – 200 χρόνια από την απελευθέρωσή μας – ως τον πανεθνικό στόχο, να σταθούμε ξανά στα πόδια μας, έχοντας μέχρι τότε, ξεπεράσει την κρίση οριστικά.
Στόχο-όραμα, στόχο ρεαλιστικό!
Και κατηγορήθηκα για… προγονοπληξία!
Αλλά, ποιοί μιλάνε για «προγονόπληκτους»;
Ένα κόμμα που κληροδότησε την αρχηγία του από τον παππού, στο γιό και τώρα στον εγγονό; Να ξέρετε: Δεν υπάρχει ασφαλέστερος δρόμος για την αποτυχία, από την έλλειψη ειλικρίνειας και αυθεντικότητας στις θέσεις ενός πολιτικού.
Αυτή η υποκρισία, που κυριάρχησε τόσα χρόνια, είναι το αίτιο για το βαθύ σχίσμα που υπάρχει σήμερα, ανάμεσα στο λαϊκό αίσθημα και σε εκείνους που μας κυβερνούν.
Γιατί, αν δεν έχεις αφοσίωση στο στόχο σου και πείσμα να τον πετύχεις, πως θα έχεις αντοχές για να διαπραγματευθείς όπως πρέπει;
Ακούμε τώρα ότι σχεδιάζουν να εκτονώσουν τη λαϊκή κατακραυγή με δημοψήφισμα!
Τους προειδοποιώ να μη το κάνουν.
Δεν θα εκτονώσουν το λαό. Θα τον εξοργίσουν ακόμα περισσότερο…
Ακούμε επίσης, ότι σχεδιάζουν εκβιαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή με 180 ψήφους!
Τους προειδοποιώ κι αυτό να μη το κάνουν…
Γιατί εμείς ό,τι συμφωνούμε το ψηφίζουμε από μόνοι μας, χωρίς κανένα εκβιασμό.
Κι όπου διαφωνούμε, το καταψηφίζουμε όποιος κι αν πιέζει, όσο κι αν πιέζει, είτε με 180 ψήφους το φέρουν, είτε με 280…
Εμείς παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν ψηφίζουμε!», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθες στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.
                                                                                    Πηγή: http://www.antinews.gr/2011/10/10/126587/
***
Η ηγετική «ταυτότητα» Σαμαρά
Έτοιμος να κυβερνήσει δηλώνει πια ανοιχτά ο Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας όχι μόνο το πολιτικό αλλά και το ιδεολογικό του στίγμα.
Ο αρχηγός της ΝΔ, εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά, προτάσσοντας την ταυτότητα και τις θέσεις του, μη κρύβοντας την πίστη του στην πατρίδα, στους Έλληνες, στους προγόνους μας αλλά και στο Θεό.
Ασπαζόμενος πλήρως την τοποθέτηση του πατέρα της Πολιτικής Ενοποίησης της Ευρώπης, Ζακ Ντελόρ, πως «μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το κάθε εθνικό κράτος είναι αναντικατάστατο και αδιαπραγμάτευτο!», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαμηνύει σε κάθε τόνο πώς δεν προτίθεται να επιτρέψει σε κανέναν να σβήσει την ταυτότητα του Έθνους...
Ο σπόρος που δεν πεθαίνει
«Οι Έλληνες μπορούμε», επαναλαμβάνει ολοένα και πιο τακτικά ο αρχηγός της ΝΔ, δείχνοντας να πιστεύει ακράδαντα στις ξεχωριστές δυνατότητες του ελληνισμού και δίχως να πτοείται από σχόλια -μερίδας του τύπου-, δίνει έμφαση, σχεδόν σε κάθε του εμφάνιση στις δυνάμεις του ελληνισμού, που μπορούν, εάν αφυπνιστούν, να τον απεγκλωβίσουν από τη σημερινή δυσχερή κατάσταση.
«Είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει», είχε μάλιστα αναφωνήσει μόλις τον περασμένο Μάιο από το βήμα του Ζαππείου 2, κατά την παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας τις ελπίδες που στηρίζει στην Ελληνίδα, στον Έλληνα και στο «δαιμόνιό», τους.
Σαφείς θρησκευτικές πεποιθήσεις
Ξεκάθαρο ηγετικό προφίλ, με συγκεκριμένη ταυτότητα, επιθυμεί να «στηρίξει» -σε κάθε επίπεδο και σε κάθε του δημόσια εμφάνιση-, ο Αντώνης Σαμαράς, μη κρύβοντας τις πεποιθήσεις του.
Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που τον κατηγορούν για «θρησκοληψία» ή «παλαιομοδιτισμό», με αφορμή τις επικλήσεις του στο Θεό και φράσεις που αρέσκεται να μεταχειρίζεται όπως: «με τη βοήθεια του Θεού».
«Στις δύσκολες ώρες, δεν υπάρχουν άθεοι, γιατί στα χαρακώματα όλοι προσεύχονται», τόνισε μάλιστα εσχάτως από το βήμα της ΔΕΘ, δεχόμενος σειρά αποδοκιμαστικών σχολίων, αφού πολλοί έκριναν ως οπισθοδρομική την ‘’ομολογία πίστης’’ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
«Κατηγορήθηκα ως... Χριστιανός! Που ζουν οι άνθρωποι αυτοί; Δεν γνωρίζουν ότι στις σύγχρονες δημοκρατίες η θρησκευτική πίστη δεν διώκεται;», διερωτάται ο ίδιος, επισημαίνοντας την ισχύ και τον ρόλο των Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη, καθώς και την εσωτερική ανάγκη πίστης των πολιτών κάθε κοινωνίας
Αφοσίωση στην Πατρίδα
Διαχρονικά, η πορεία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως έχει ταυτιστεί με την αγάπη του για την πατρίδα και τις συχνές αναφορές του σε αυτήν.
Οι αναφορές του στο πατριωτικό φρόνημα του λαού, αποτελούν χαρακτηριστικό του ίδιου και των ομιλιών του που δεν επιθυμεί να κρύβει τα πιστεύω, τα ιδεώδη και τα ιδανικά του.
«Θα επιτρέψουμε ποτέ εμείς, αυτόν τον τόπο που άφησαν κληρονομιά οι γονείς μας και οι δικοί τους γονείς, θα επιτρέψουμε να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Λευτεριάς της η Ελλάδα, οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη; Σας κοιτώ στα μάτια και σας απαντώ: Ποτέ!», τόνισε κατά την πρόσφατη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να βάλουμε όλοι το έτος 2021 – 200 χρόνια από την απελευθέρωσή μας – ως τον πανεθνικό στόχο, να σταθούμε ξανά στα πόδια μας, έχοντας μέχρι τότε, ξεπεράσει την κρίση οριστικά.
Ο ίδιος αντιπαρέρχεται την πληθώρα κακόβουλων σχολίων περί…προγονοπληξίας, λέγοντας, πως δεν μπορούν να του αποδίδουν τέτοιους χαρακτηρισμούς, οι εκπρόσωποι ενός κόμματος -όπως το κυβερνόν- που κληροδότησε την αρχηγία του από, τον Παππού, στο Γιό και τώρα στον Εγγονό…
Ευαισθησία στα Εθνικά
«Είμαστε το Κόμμα του Μακεδόνα Κωνσταντίνου Καραμανλή», δήλωσε πριν από ένα περίπου μήνα, από τη συμπρωτεύουσα, ο Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας το στίγμα του και υπενθυμίζοντας για ακόμη μια φορά τις πάγιες θέσεις του για τα εθνικά και συγκεκριμένα για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Την ίδια ώρα, υπερασπίζεται σθεναρά τη θέση και τον ρόλο της χώρας στην «Ευρώπη της Δημοκρατίας», λέγοντας όμως παράλληλα «όχι η σιωπή του στρατώνα!».
Ο ίδιος μάλιστα δε χάνει ευκαιρία να υπεραμυνθεί των προσωπικών του πεποιθήσεων, διατυμπανίζοντας πως δε θεωρεί μειονέκτημα τον Πατριωτισμό αλλά αντίθετα αποφασιστικό πλεονέκτημα και υπέρτατη προϋπόθεση το πατριωτικό φρόνημα, για να ξαναβρεί ο ελληνικός λαός το κουράγιο, να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του και να ξανά στήσει τη χώρα του στα πόδια της.
Πηγή: http://emprosdrama.blogspot.com/2011/10/blog-post_9264.htm
***
Ο Νίκος Σηφουνάκης 
και ο... διπλοθεσίτης παπάς
του Δημήτρη Δελεβέγκου

Με μία ανακοίνωση 667 λέξεων ο Νίκος Σηφουνάκης γνωστοποιεί στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Περιβάλλοντος ότι ενημέρωσε τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών… όπως αυτά ερευνήσουν την περίπτωση διπλοθεσίτη ιερέα που ο ίδιος «ανακάλυψε» σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Λήμνο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σχολιάζει στην -αν μη τι άλλο- πρωτότυπη ανακοίνωσή του ότι:
«στην 99η επέτειο απελευθέρωσης της ακριτικής νήσου Λήμνου, μετά το πέρας της δοξολογίας στην Μητρόπολη του νησιού, κάποιος ιερέας ονόματι Νικόλαος Καλογιάννης, ενώπιον πολιτών, βουλευτών, τοπικών αρχών και πιστών, καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί:
• Ενάντια στο καθεστώς της «υποτέλειας»
• Ενάντια στην Ευρώπη που «ρουφά» το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους!!!
• Ενάντια στην ντόπια «κατοχική» κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία σηκώνοντας δυνατά το χέρι εναντίον τους, να εκδιωχθούν με κάθε τρόπο.»
«Πληροφορήθηκα» σημειώνει ο κ. Σηφουνάκης ότι «ο συγκεκριμένος ιερέας είναι διπλοθεσίτης και λαμβάνει δυο μισθούς από το κράτος το οποίο κατά τα άλλα καταγγέλλει! Εκείνον του ιερέα - χωρίς όμως να έχει ενορία για να προσφέρει τις υποτιθέμενες υπηρεσίες του- και εκείνον του καθηγητή, σε Γυμνάσιο του νησιού».
«Ενημέρωσα τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, προκειμένου να ελέγξουν τα σχετικά με τον κύριο ιερέα» καταλήγει ο αρμόδιος υπουργός.
Ωστόσο, ως φαίνεται, ο κ. Σηφουνάκης που έδωσε εντολή να «ερευνηθεί» η περίπτωση του συγκεκριμένου παπά αγνοεί ότι 9 στους 10 ιερείς σε όλη την Ελλάδα είναι ταυτόχρονα δάσκαλοι ή καθηγητές...
Το χειρότερο όλων είναι ότι η «πύρινη» ανακοίνωση Σηφουνάκη περί «πολιτικαντισμού και ποπουλισμού» έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την σιγή ιχθύος που τηρεί ο ίδιος σχετικά με τον πακτωλό χρημάτων που είχαν κατευθυνθεί στα ξενοδοχεία της συζύγου του, Μαρί Δασκαλαντωνάκη από τους συνδικαλιστές στα ΕΛΤΑ.
Ας υπενθυμίσουμε ότι ο όμιλος Grecotel «έκλεινε» πακέτα διακοπών των οποίων δικαιούχοι ήταν λιγότεροι από 1.000 εργαζόμενοι εκ του συνόλου των 10.000 υπαλλήλων. των ΕΛΤΑ. Τα πακέτα αυτά διακοπών χρηματοδοτούνταν από τις χορηγίες που ελάμβαναν οι συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ από το σύνολο των εργαζομένων. Επιχορηγήσεις που ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έκρινε παράνομες στο πρόσφατο πόρισμά του.
Για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει το «Κεφάλαιο» και εγείρει καταρχήν μείζονος σημασίας ηθικό ζήτημα για τον κ. Σηφουνάκη, ο αναπληρωτής υπουργός δεν εξέδωσε ούτε καν ολιγόλογη ανακοίνωση…
Και μάλλον θα ήταν πιο συνετό ο κ. Σηφουνάκης να ασχοληθεί με τα του οίκου του και να ενημερώσει τους πολίτες που εντάσσονται ή έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και των αυθαιρέτων τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει την διαδικασία αντισυνταγματική. Επιπρόσθετα θα μπορούσε να επιταχύνει την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ανυπαρξία του οποίου αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την πώληση κρατικής ακίνητης περιουσίας, όπως έχει επισημάνει και η Τρόικα.
Πηγή: http://www.capital.gr/news.asp?id=1301717
***
Πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου ζητάει ο Νίκος Σηφουνάκης
Ταυτόχρονα εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση κατά της Εκκλησίας
του Αντώνη Τριανταφύλλου
Την έναρξη διαλόγου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και απώτερο στόχο την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας από το κράτος για το σύνολο του κλήρου ζητάει ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης. Η πρότασή του αυτή «κρύβεται» πίσω από τις λέξεις μιας μακροσκελούς ανακοίνωσης της οποίας το ύφος και το λεξιλόγιο απέχουν από αυτά που συνήθως χαρακτηρίζονται ως ήπιος και μετριοπαθής πολιτικός λόγος.
Σε ευθεία και ολομέτωπη επίθεση κατά του συνόλου της διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, ακόμα και κατά ενός απλού ιερωμένου, προχώρησε την Τρίτη ο Νίκος Σηφουνάκης. Με μια πρώτη ανάγνωση της μακροσκελούς δήλωσης του υφυπουργού Υποδομών, τις αφορμές για το αιχμηρό του κείμενο φαίνεται ότι έδωσαν το ανακοινωθέν της Συνόδου της Ιεραρχίας της περασμένης Παρασκευής για την οικονομική κρίση, αλλά και οι δηλώσεις ενός απλού ιερωμένου. Με μια προσεκτική ανάγνωση όμως ο αναγνώστης μπορεί να αντιληφθεί ότι η βαθύτερη αιτία για την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης είναι η επαναφορά του μόνιμου αιτήματος του κ. Σηφουνάκη, αλλά και αρκετών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, για τον πλήρη διαχωρισμό των διακριτών ρόλων Πολιτείας και Εκκλησίας.
Είναι γεγονός πάντος ότι η πρόταση που διατυπώνει ο κ. Νίκος Σηφουνάκης ευθυγραμμίζεται πλήρως με φερόμενη ως πρόταση της Τρόικας - στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος - για αρχική μείωση στο μισό της κρατικής δαπάνης για τη μισθοδοσία του κλήρου, αλλά σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις που έχει παράσχει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προς την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο για το θέμα της μισθοδοσίας.
Η ανακοίνωση
Ο υφυπουργός Υποδομών στην ανακοίνωσή του η οποία είναι γραμμένη σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «στην κατεύθυνση της ανευθυνότητας κινείται και η συμπεριφορά των γνωστών ακροδεξιών κύκλων της ιεραρχίας της εκκλησίας, η οποία αντί να προστρέξει και να συνεισφέρει πατριδο- δημοκοπεί για να αποφύγει τις πρέπουσες αποφάσεις και να συνδράμει το έθνος. Έτσι οδήγησαν την ιεραρχία της εκκλησίας στην τελευταία απόφαση, δείγμα απτό μικροκομματισμού και πολιτικαντισμού».
Ο κ. Νίκος Σηφουνάκης στη μακροσκελή του ανακοίνωση επιχειρεί να συμπλέξει κυβερνητικές και πολιτικές ρητορείες και κατευθύνσεις του παρελθόντος με τον εκκλησιαστικό λόγο.
«Η χώρα μας διέρχεται δύσκολες μέρες» αναφέρει αρχικά ο υφυπουργός Υποδομών σημειώνοντας ότι «επί δυο χρόνια η εκλεγμένη κυβέρνηση προσπαθεί ν’ αποτρέψει την ολοκληρωτική κατάρρευση. Οι μέρες και οι στιγμές γίνονται κρισιμότερες από την πολιτική σύγχυση που ουσιαστικά και επικοινωνιακά βιώνει ο έλληνας πολίτης. Έχει φθάσει σε σημείο, που ο αριστερός λόγος να ταυτίζεται με τον δεξιό και αντίστροφα και οι εκφραστές του συναγωνίζονται σε ανευθυνότητα - ξανά στο όνομα των μικροκομματικών υπολογισμών τους - όπως και πριν είκοσι δύο χρόνια. Αυτή η δεξιά και αυτή η αριστερά είναι μέρος του πολιτικού συστήματος το οποίο η αριστερά λοιδορεί και η δεξιά το ψέγει επειδή δεν ελήφθησαν, ως έπρεπε στο παρελθόν, αντιδημοφιλείς αποφάσεις που θα έσωζαν τη χώρα».
Παράλληλα ασκεί κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «σήμερα που η κυβέρνηση αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη, πράττουν το ίδιο, και κυρίως η δεξιά – κύρια υπεύθυνη της κρίσης - που δραπέτευσε από την κυβέρνηση το φθινόπωρο του 2009, και δύο χρόνια μετά προτείνει συνταγή που δεν αποδέχονται ούτε οι ομοϊδεάτες της Ευρώπης».
Και σε αυτό το σημείο εμπλέκει στην πολιτική και την Εκκλησία ισχυριζόμενος ότι «στην κατεύθυνση της ανευθυνότητας κινείται και η συμπεριφορά των γνωστών ακροδεξιών κύκλων της ιεραρχίας της εκκλησίας, η οποία αντί να προστρέξει και να συνεισφέρει πατριδο- δημοκοπεί για να αποφύγει τις πρέπουσες αποφάσεις και να συνδράμει το έθνος. Έτσι οδήγησαν την ιεραρχία της εκκλησίας στην τελευταία απόφαση, δείγμα απτό μικροκομματισμού και πολιτικαντισμού».
Επιχειρεί, ωστόσο, να απεμπλέξει από τους παραπάνω ισχυρισμούς του τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. «Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας, άνθρωπος με ιστορία και αποδεδειγμένη αξία και σεμνότητα, ο οποίος βίωσε την απαξία από την προγενέστερη λαίλαπα, που δυνάστευσε την εκκλησία, είμαι βέβαιος ότι θα αντισταθεί στο κλίμα του διχασμού που οργανώνουν ξανά, όπως πριν λίγα χρόνια, οι ρεβανσιστές» σημειώνει ο κ. Σηφουνάκης.
Στη συνέχεια επιχειρώντας να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του ο υφυπουργός Υποδομών επιτίθεται φραστικά εναντίον συγκεκριμένου ιερωμένου.
«Απόδειξη των όσων καταγγέλλω» γράφει ο κ. Σηφουνάκης «είναι και το ακόλουθο περιστατικό:
Προχθές, 99η επέτειο απελευθέρωσης της ακριτικής νήσου Λήμνου, μετά το πέρας της δοξολογίας στην Μητρόπολη του νησιού, κάποιος ιερέας ονόματι Νικόλαος Καλογιάννης, ενώπιον πολιτών, βουλευτών, τοπικών αρχών και πιστών, καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί:
•       Ενάντια στο καθεστώς της «υποτέλειας»
•       Ενάντια στην Ευρώπη που «ρουφά» το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους!!!
•       Ενάντια στην ντόπια «κατοχική» κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία σηκώνοντας δυνατά το χέρι εναντίον τους, να εκδιωχθούν με κάθε τρόπο.
Πληροφορήθηκα ότι ο συγκεκριμένος ιερέας είναι διπλοθεσίτης και λαμβάνει δυο μισθούς από το κράτος το οποίο κατά τα άλλα καταγγέλλει! Εκείνον του ιερέα - χωρίς όμως να έχει ενορία για να προσφέρει τις υποτιθέμενες υπηρεσίες του- και εκείνον του καθηγητή, σε Γυμνάσιο του νησιού.
Γιατί όμως να υστερήσει σε πολιτικαντισμό και ποπουλισμό ένας παπάς που διπλομισθοδοτείται, όταν διάφοροι αρχιερείς και μάλιστα οι φερέλπιδες καταλλήλως προπαγανδιζόμενοι - όπως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος-   που στο όνομα της ακροδεξιάς ιδεολογίας του αείμνηστου προκαθήμενου επιδιώκει - να καρπωθεί κι αυτός ο έρημος, ως δελφίνος της ιεραρχίας της εκκλησίας μέρος της κληρονομιάς του?.
Αγνοούν οι άμοιροι, την ιστορία που διδάσκει ότι όσοι ζήλεψαν την πρακτική του Θεόκλητου Μηνόπουλου δεν έχουν καμία τύχη. Θα είναι απλές καρικατούρες του φαιδρού προκαθήμενου που ηγείτο του λιθοβολισμού του ομοιώματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στα χρόνια του διχασμού».
Διάλογος και πλήρης διακοπής μισθοδοσίας
Μετά από τα όσα ανέφερε παραπάνω ο κ. Νίκος Σηφουνάκης φθάνει στο «δια ταύτα» της ανακοίνωσής του υποστηρίζοντας ότι «ο εκσυγχρονισμός του κράτους σαφώς συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων αλλά δεν μπορεί ν’ αφήσει εκτός προνόμια Αρχιερατικά και ο λογαριασμός να στέλνεται στο κράτος για χριστιανικούς παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και υποκόμους εφ’ όρου ζωής στην υπηρεσία τους. Επειδή αμφιβάλω αν το παράδειγμα της λιτής χριστιανικής ζωής μπορούν να το δώσουν πλέον από μόνοι τους, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το μέγα θέμα της μισθοδοσίας όλων των λειτουργών της εκκλησίας.
Θα πρέπει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα όπου το κράτος θα εγγυηθεί την ευθύνη μισθοδοσίας όσων υπηρετούν και μόνο, και εφόσον δεν είναι αργόσχολοι, όπως ο πολιτευόμενος «ιερέας» της Λήμνου. Από κει και πέρα θα είναι ευθύνη της εκκλησίας όπως συμβαίνει σ΄ όλο τον πλανήτη. Να υπάρξει ισότιμη φορολογία στα εισοδήματά τους που σήμερα διαφεύγουν. Ο παραλογισμός, η υπηρέτηση της πίστης και της λατρείας, να είναι κρατική και να μισθοδοτείται δεν απαντάται πουθενά στον κόσμο σε οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα.
Ενημέρωσα τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, προκειμένου να ελέγξουν τα σχετικά με τον κύριο ιερέα».
Αντιδράσεις Ιεραρχών
Αρκετοί ιεράρχες ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Σηφουνάκη προκαλώντας τους δυσφορία και ποικίλα σχόλια. «Μόνο με παραλήρημα μπορώ να χαρακτηρίσω το ύφος της ανακοίνωσης, ενώ όσον αφορά το περιεχόμενο και τα επιχειρήμαρα, αυτά είναι απλώς ανάξια σχολιασμού. Περίμενα από ένα πολιτικό άνδρα τη εμβέλειας του κ. Σηφουνάκη να αρθρώνει έγκυρο και όχι πολιτικάντικο πολιτικό λόγο» δηλώνει στο Amen.gr ένας από τους θεωρούμενους ως μετριοπαθέστερους των Ιεαρχών με έδρα την κεντρική Ελλάδα.
«Είναι τουλάχιστον αστείο ο κ. Σηφουνάκης να ψέγει ένας απλό ιερωμένο επειδή είναι ταυτόχρονα και εκπαιδευτικός και ταυτόχρονα - για ευνόητους λόγους - να ‘’αγιογραφεί’’ τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών αγνοώντας ότι και ο ίδιος ο Μακαριώτατος ήταν ‘’διπλοθεσίτης’’ όντας ταυτόχρονα και ιερωμένος και εκπαιδευτικός» σημειώνει έτερος Μητροπολίτης από την Πελοπόννησο αυτή τη φορά.
«Τα όσα αναφέρει ο κ. Σηφουνάκης αποτελούν απλώς προσωπικές του σκέψεις και αιτήματα, ή μήπως ομιλεί εκφράζοντας τη βαθύτερη επιθυμία της κυβέρνησης;» διερωτάται έτερος Ιεράρχης.
Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=7133
***
Παπαθεμελής: "Ιστορικής σημασίας η εγκύκλιος του Μεσογαίας Νικολάου"
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής μιλώντας (με την ιδιότητα του επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (6/10) για το Ελληνικό Πρόβλημα αναφέρθηκε στο εν εξελίξει σχέδιο της Μέρκελ για ρουμανοποίηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων που και αυτό μας το πουλάει έναντι παραχώρησης προτιμησιακού καθεστώτος σε γερμανικές εταιρείες επενδυτικών ευκαιριών.
Οι τρεις μερικής απασχόλησης δικτάτορες από το εξωτερικό, όπως εύστοχα ονόμασε τους τροϊκανούς εντολείς Βρετανός Ευρωβουλευτής αποφασίζουν και διατάσσουν. Η πολιτική μας τάξη, δειλή, μοιραία και άβουλη αντάμα, σωπαίνει και εκτελεί.
Αν δεν αποτινάξουμε τον ζυγό της τρόικας θα καταστραφούμε όχι μόνον ως οικονομία, αυτό συνέβη ήδη, αλλά ως χώρα και φοβούμαι ως έθνος.
Μας έλεγαν «θα γίνουμε Δανία του Νότου», τώρα μας λένε ότι «δεν θα γίνουμε Ινδία», ενώ φαίνεται μας πάνε για Σομαλία!...
Στη συνέχεια ο κ. Παπαθεμελής αναφέρθηκε στην πρόσφατη εγκύκλιο του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου:
Χαιρετίζουμε αυτό το ρωμαλέο κείμενο ιστορικής σημασίας και διαχρονικής αξίας, το οποίο θέτει τας χείρας στους τύπους των ήλων της τραγωδίας που βιώνει ο λαός μας σήμερα, δήλωσε ο κ. Παπαθεμελής.
Και συνέχισε: Ονομάζει τα πράγματα με το αληθινό τους όνομα και επί της ουσίας τσακίζει κόκκαλα ή αλλοιώς πιάνει τον ταύρο από τα κέρατα.
Η επισκοπική Εγκύκλιος συνοψίζει τις ζωοποιές αλήθειες του εφαρμοσμένου Χριστιανισμού, διαπνέεται από μια προφητική κοινωνική πνοή και ανοίγει ορίζοντες ελπίδας σ’ ένα λαό που αδρανοποίησε η οργανωμένη τεχνητή πανδημία κατάθλιψης.
«Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε» σημειώνει ο ιεράρχης. «Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν και επειδή δεν θα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι».
Δεν ψάχνουμε για ενόχους, τονίζει «τώρα επειγόμαστε για λύσεις. Λύσεις όμως που δεν πατάνε το λαό, αλλά ανασταίνουν τη τιμή του».
Από το στόμα Σας Δεσπότη και στου Θεού αλλά και στου λαού τ’ αυτί. Να ξυπνήσει και να ξεσηκωθεί ο κοιμώμενος γίγας. Αυτός με το φωτισμό του Θεού θα δώσει τη λύση.
Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9498:-q-q&catid=13
***
Δημήτρης Παπαδημούλης:
Φορολογήστε την Εκκλησία, καταργήστε τα προκλητικά της προνόμια
Τη φορολόγηση της Εκκλησίας και την κατάργηση των προκλητικών προνομίων της, που έχουν αποτέλεσμα τη στέρηση από τα ταμεία του κράτους τεράστιων ποσών δημοσίων εσόδων, ζήτησε με επίκαιρη ερώτησή του προς το υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επισημαίνοντας την εξόφθαλμη για τους πολλούς δικομματική «συμφωνία» των τελευταίων ετών, που έχει αποτέλεσμα τη διατήρηση, ακόμα και στην περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης, των φορολογικών απαλλαγών της, που έχουν γίνει κατ' επανάληψη αντικείμενο κριτικής και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, απαντώντας στον Δ. Παπαδημούλη στη Βουλή, υποστήριξε ότι η Εκκλησία φορολογείται αντίστοιχα με όλους και ότι έχουν καταργηθεί με νόμο του 2010 τα προνόμιά της, αλλά ιδιαίτερα στάθηκε στην αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα επικριτικά για την ευνοϊκή μεταχείριση της Εκκλησίας δημοσιεύματα, όπως της "Le Monde" στις 20.9.2011, και τον κατηγόρησε για «αντικληρικαλισμό δυτικού τύπου», όπως είπε.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι, ενώ διανύουμε τη χειρότερη μεταπολεμική ύφεση με σκληρή μονόπλευρη λιτότητα για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και η ανεργία σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ θα ανέλθει στο 18,5%, μένουν στο απυρόβλητο οι φοροδιαφεύγοντες και η εκκλησιαστική περιουσία που εξαιρείται φορολόγησης.
Επεσήμανε ότι μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια μειώθηκε στο ένα τέταρτο η φορολόγηση της Εκκλησίας με προκλητικούς νόμους, όπως: Με τον 2459/97 που απαλλάχθηκαν από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας τα ακίνητα που χρησιμοποιούν οι ναοί, οι μονές και το Άγιον Όρος, τον 3220/2004 του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο απαλλάχθηκε από την εισφορά 35% επί των εσόδων της, που συμπληρώθηκε με τον νόμο 3296/2004 της Νέας Δημοκρατίας, που απάλλαξε και από τον φόρο 10% στα μισθώματά της. Στη συνέχεια, με τον νόμο 3842/2010 καταργήθηκε και η επιβολή ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές της Εκκλησίας, υπογράμμισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο Παντελής Οικονόμου, αναφερόμενος στην ανεργία, υποστήριξε ότι η μόνη λύση για την αντιμετώπισή της είναι η υποστήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά.
                                                            Πηγή: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=644223 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου