Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Οι άθλιοι του κοινοβουλίου και η οικονομική εξαθλίωση.. "Πηγαίνουν πακέτο"

Στο μονόλογο "παραίτησης" που εκφώνησε εντός του κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετρήσαμε έξη φορές την αναφορά στην λέξη "σταυρός" ή και παράγωγα του, τρείς φορές έγινε αναφορά σε "μαρτύριο" και γενικά μας δόθηκε η εντύπωση ότι παρακολουθήσαμε μια παρωδία της εβδομάδας των παθών. Ωστόσο στην περίπτωση μας, ο "μεσσίας μας", δεν σκέφτεται με κανένα τρόπο να αποκαθηλωθεί και πεισματικά γαντζώμένος στο "σταυρό" υπομένει το "μαρτύριο" του. Τι και αν ο σταυρός ήταν η πρωθυπουργική καρέκλα!!!

Την ώρα λοιπόν που ο πρωθυπουργός της Χώρας, στο πλαίσιο της αναζήτησης συνένοχων πολιτικών δυνάμεων παίζει πολιτικά παιγνίδια, την ίδια ώρα οι εικόνες φτώχειας και εξαθλίωσης έχουν γίνει συχνό καθημερινό φαινόμενο στις λαϊκές αγορές των μεγαλουπόλεων. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας προστρέχουν να μαζέψουν "διακριτικά" ότι παραπεταμένο υπάρχει. Άλλοι, εμφανίζονται λίγα λεπτά πριν "κλείσουν" οι πάγκοι για να αγοράσουν ότι έχει απομείνει με ελάχιστα ευρώ και άλλοι μην έχοντας καμία επιλογή συλλέγουν ακόμα και από κάδους.
Σε αντίθεση, να μη λησμονούμε ότι αφορμή για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις υπήρξε η "σπουδαία δημοκρατική ευαισθησία" Παπανδρέου που με την προαγγελία του δημοψηφίσματος την οποία μεν όλοι ακούσαμε, αλλά και που δεν ψηφίσαμε, κίνησε τις διαδικασίες αναστροφής της λαϊκής κατακραυγής. Έτσι τουλάχιστον δείχνουν να πιστεύουν οι εμπνευστές της.
Στην κίνηση Παπανδρέου προσέτρεξαν άμεσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Μέρκελ και Σαρκοζί που σε όλους τους τόνους ανακοίνωσαν ότι η δανειακή σύμβαση μαζί με το ευρώ καθώς και η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη και γενικότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, "πηγαίνει πακέτο"
Και ενώ όλοι δήλωναν ότι πρεπει να γινει προσπάθεια για κυβέρνηση περιορισμένων αρμοδιοτήτων με σκοπό το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης καθώς και την συμφωνία για την δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός έβαλε στο τραπέζι και ζητήματα αμιγώς Εθνικά κάνοντας μνεία ακόμα και για την αναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την προσφυγή που είχαν κάνει τα Σκόπια. Διαβάστε σχετικά: Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.. δεν έχει κανένα πρακτικό μέσο για να υποχρεώσει μια χώρα να τιμήσει την απόφαση του. Δηλαδή, ακόμη και αν τα Σκόπια κερδίσουν την υπόθεση, αυτό δεν θα σημαίνει ότι η Ελλάδα αυτόματα θα άρει... (Διαβάστε περισσότερα εδώ...)
Επομένως έτσι όπως έσπρωξε τα πράγματα ο Παπανδρέου ήταν αναμενόμενη και η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ενήργησε κάτω απο το βάρος της μετάθεσης ευθυνών.
Ποιό πακετο επέλεξε να πλασάρει η αρχουσα πολιτική ταξη στην Ελλάδα και την Ευρώπη ειναι φανερό, ποιό πακέτο θα ήθελαν να επιλέξουν οι πλατιές λαϊκες τάξεις, και πάλι ειναι φανερό... Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ

Ωστόσο φαίνεται να είναι νομοτελειακή η κατάληξη των ευρυτερων λαϊκών αντιδράσεων, και ότι αυτή θα ειναι με την μορφή βίαιων αντιδράσεων άμεσα συνδεδεμένων με τα σκληρα πρωτόγνωρα μέτρα που αναμένονται στο πλαίσιο της συμφωνίας για
την νέα δανειακή σύμβαση.
Το δημοψήφισμα καθώς και οι απαιτήσεις για συναίνεση που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες είναι η προσπάθεια αντιμέτωπισης των βίαιων κοινωνικών αναταράξεων που πρόκειται να συμβούν. "Τέτοιο πακέτο δεν πρέπει να έχει παραλήπτες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου