Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Συμβούλιο της Ευρώπης: Οι φαρμακοβιομηχανίες πίσω από την «πανδημία»

Μεταφέρουμε ρεπορτάζ από την εφημερίδα. "Το Βήμα" (12.1.2010):

Γενεύη. Σε παγκόσμιο σκάνδαλο πρώτου μεγέθους εξελίσσεται το σίριαλ με την «παν­δημία» (;) της νέας γρίπης, καθώς η μία χώ­ρα μετά την άλλη ακυρώνουν τις υπέρμε­τρες παραγγελίες των πολυσυζητημένων εμβολίων για την αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1. Βουλευτές από 11 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης υπέγραψαν μά­λιστα ένα οξύτατο κείμενο, με το όποιο ζη­τούν από το Συμβούλιο την άμεση σύστα­ση μιας διερευνητικής επιτροπής πού θα εξετάσει «την απειλή για την υγεία των ψευ­δών πανδημιών». Επικεφαλής τής ομάδας των αγανακτισμένων ευρωβουλευτών είναι ο επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου Βόλφγκανγκ Βόνταργκ, γερ­μανός επιδημιολόγος, ο οποίος πριν από λί­γους μήνες δέχθηκε σφοδρές επιθέσεις, επει­δή επέμενε ότι η πανδημία ήταν κερδο­σκοπική «φούσκα».
Ο γερμανός βουλευτής του SPD κάνει τώρα λόγο για μια «ήπια επιδημία γρίπης» η οποία μεταμορφώθηκε σε «ψευδή παν­δημία», αποκαλεί την υπόθεση «το μεγα­λύτερο ιατρικό σκάνδαλο της εκατονταε­τίας» και ζητεί να ερευνηθούν άμεσα «οι επιπτώσεις της πανδημίας και του κόστους της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».
Στο κείμενο ό κ. Βόνταργκ και οι συνάδελφοι του αναφέρουν ότι οι φαρμακοβιο­μηχανίες «υποκίνησαν την κατασπατάλη­ση πόρων πού προορίζονταν για την υγεία προς όφελος αναποτελεσματικών στρατη­γικών εμβολιασμού», προκειμένου να απο­κομίσουν «τεράστια κέρδη, χωρίς κανένα ρίσκο». «Εξέθεσαν χωρίς λόγο εκατομμύ­ρια υγιείς ανθρώπους στους κινδύνους των άγνωστων παρενεργειών των εμβολίων που δεν ήταν επαρκώς δοκιμασμένα», προσθέ­τει το κείμενο.
Και συμπληρώνει ότι οι εταιρείες τοποθέτησαν «τους δικούς τους ανθρώπους» σε θέσεις-κλειδιά στον Π.Ο.Υ. και σε άλλους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς και «επηρέασαν» με χρήματα και άλλα μέσα κορυφαίους επιστήμονες, ώστε να εξασφαλίσουν τη «συμμόρφωση» τους την κατάλληλη στιγ­μή. Ο κ. Βόνταργκ προφανώς αναφέρεται στην αποκάλυψη τής Daily Mail ότι ο Ρόι Άντερσον, εκ των κορυφαίων συμβούλων τής βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα τής νέας γρίπης, είναι ταυτόχρονα έμμισθος σύμβουλος του Δ.Σ. τής Glaxo Smith Kline (μιας από τις φαρμακοβιομηχανίες που ανα­μένεται να βγάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την εκμετάλλευση της «πανδημίας»), με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τις 150.000 ευρώ! Ωστόσο ο πραγμα­τικός στόχος τής έρευνας φαίνεται ότι θα είναι η αμφιλεγόμενη διευθύντρια του Π.Ο.Υ. Μάργκαρετ Τσάν, η οποία, αφού πανικό­βαλε τους πάντες για το επερχόμενο...τέλος του κόσμου, παραδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες πως η ίδια δεν έχει «ακόμη» εμβο­λιαστεί εναντίον του Η1Ν1!
Με 12.700 θύματα παγκοσμίως, η Ευρώ­πη μετράει λίγο περισσότερους από 2.500 νεκρούς, τη στιγμή πού ή «κανονική» εποχική γρίπη σκοτώνει περίπου 500.000 ανθρώ­πους ετησίως σε όλο τον κόσμο. Αν και πολλές δυτικές χώρες έχουν κάνει εκστρα­τεία για να πείσουν τον πληθυσμό να εμβο­λιαστεί, ο αριθμός των εμβολιασμένων πα­ραμένει δυσανάλογα μικρός. Ήδη στη Γερ­μανία, όπου το 95% του πληθυσμού απέφυγε να εμβολιστεί, η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να ακυρώσει παραγγελία 50 εκα­τομμυρίων δόσεων και αναζητεί αγοραστές για να μεταπωλήσει τα εκατομμύρια εμβό­λια πού της έχουν περισσέψει. Και η Βρε­τανία όμως προσπαθεί απεγνωσμένα να «ξε­φορτωθεί» πλεονάζοντα εμβόλια αξίας 1 δισ. στερλινών, ενώ η Ελβετία ακύρωσε πριν από λίγες ημέρες παραγγελία άλλων 50 εκατομμυρίων εμβολίων και δήλωσε πώς θα χαρίσει το μισό απόθεμα της σε ανα­πτυσσόμενες χώρες.
Σημ. «Π»: Η μεγάλη απάτη της νέας γρί­πης έχει τριπλή στόχευση 1) Εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας υπάκουων υπηκόων στη Νέα Τάξη Πραγ­μάτων 2) Στοχεύει στη μείωση του παγκό­σμιου πληθυσμού μέσω των παρενεργειών του νέου εμβολίου (πού ευτυχώς ελάχιστοι έκαναν) και 3) Στοχεύει στο να ξεχειλίσει τα ήδη γεμάτα ταμεία των πολυεθνικών φαρμακευτικών κολοσσών.

Στην Ελλά­δα μόνο το 3,5% του πληθυσμού εμβολιά­σθηκε
Δείτε και τα αποκαλυπτικά στοιχεία στις ιστοσελίδες.
www.theflucase.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου